2012-11-29 God Is An Astronaut [ie] @ Menų fabrikas „Loftas“, Vilnius

GOD IS AN ASTRONAUT

Jeigu YouTube paieškos langelyje įvestumėte god is an astronaut , tarp daugiau nei 10 tūkstančių įrašų vienas pirmųjų jums pasirodytų All Is Violent, All Is Bright, video iš 2005 metais išleisto albumo. Šis leitmotyvas turbūt galėtų sutalpinti viską, apie ką yra God Is an Astronaut:  tai ir stipri energija, ir nušviesėjanti ramybė; lėtas vystymas, besimainantis su iš koto verčiančia energija, melancholiškas neskubėjimas, besipinantis su sinkopuojančiais ritmais.

Nors airiai God Is an Astronaut neretai gretinami su tokiomis post-rock legendomis kaip Mogwai ar Explosions in the Sky, vienas grupės įkūrėjų Torsten Kinsella kartą pareiškė: „We don’t play post-rock; we [may] have elements of [it], but I’m not going to follow the rules.“ Elektroniką, vyravusią pirmajame God Is an Astronaut albume, pakeitė post/atmosferinis/ambient rokas. Pradėjus rengti gyvus koncertus ir prie brolių dvynių Kinsella prisijungus pas legendinį džiazistą Johnny Wadham perkusiją valdyti išmokusiam Lloyd Hanney, grupės muzika įgijo gilesnį ir platesnį skambesį. 2011m. kolektyvą papildė Jamie Dean (klavišai), o prie grupės naujausio, labiau eksperimentinio albumo įrašų dirba ir penktasis narys.

God Is an Astronaut jau sugebėjo išleisti šešis albumus, surengti sėkmingus turus JAV ir Europoje bei sušmėžuoti MTV. Jų sėkmės priežastimi galima laikyti pirmenybės teikimą ne populiarumui, o kūrybinei laisvei ir kokybei. Tai, kad pastarajai muzikantai skiria itin daug dėmėsio įrodo jau vien tai, kad neseniai buvo patobulinta ir perleista visa grupės diskografija, su kuria, kaip ir naujausiu grupės albumu, dirbo mastering’o inžinierius Tim Young, bendradarbiavęs su tokiomis legendomis kaip Massive Attack ar The Beatles.

Grupės įrašams nenusileidžiantys koncertai panardina ne tik garse, bet ir šviesų bei video sukurtuose reginiuose. „Gyvuose pasirodymuose mes norime pasiekti kitą visatą ir perkelti į ją šio pasaulio žmones“, teigia muzikantai. Jau vieną lapkričio ketvirtadienį God Is an Astronaut pasiryžę sužibėti ir Vilniuje!

GOD IS AN ASTRONAUT (AIRIJA)

Menų fabrikas „Loftas“
Švitrigailos g. 29, Vilnius

2012-11-29 (ketvirtadienis)
Durys: 20.00, pradžia 22.00
Bilietai (tik prie įėjimo): 40 Lt

Pranešimai žiniasklaidai:
Atrask naujas visatas su God Is An Astronaut (2012-07-23)
Artėja God Is an Astronaut pasirodymas Vilniuje (2012-11-22)

Vaizdai (YouTube):
GIAA: Fragile, Echoes, From Dust to the Beyond (Live), Route 666 (Live)

Įvykiai:
facebook, last.fm

Draugai:
panoramahatel.ltferrum.ltmusic.ltore.lt