2010-08-08 Luumm, Obstacles [dk] @ XI20, Vilnius

2010-08-08 (sekmadienis) @ XI20, Vilnius
OBSTACLES (Danija)
LUUMM (Lietuva)

Įkraunantis matematinis rokas iš Danijos – Obstacles

Danų instrumentinis ketvertas Obstacles – tikėtina, kad be kliūčių rugpjūčio 8-ąją pasirodys
Vilniuje. Dažniausiai grupės muziką apibūdinantis terminas math rock tai tik erdvė eksperimentams, kuriais įvairiausi garsai ir triukšmai dekonstruojami jungiant į daugiasluoksnį koliažą. Ketverto pavadinimui atliepiantys muzikiniai trūkčiojimai sukuria įtampą ir paneigia klasikinį formatą. Debiutiniame EP „Decomposition of Movement“ galima išgirsti tiek experimental instrumental, post rock, tiek ir noise rock bei kitus aštresnius stilius.

Kaip patys Obstacles nariai kalba, jų muzika not just about chords and beats – ir tai akivaizdžiausia gyvų pasirodymų metu, kai ketvertas spinduliuoja elektra. Nenuostabu, kad nuo 2007-ųjų grojanti grupė buvo puikiai įvertinta ne tik Skandinavijos ir Rusijos klausytojų, bet ir Low Cut Magazine, kuris jų muziką įvardino kaip „protingą bei sudėtingą, bet tuo pat metu nuoširdžią, kiek paslaptingą ir labai įtraukiančią“.

Kartu su Obstacles pasirodys eksperimentinis duetas iš Vilniaus – Luumm. Tai naujas būgnininko Vlado Dieninio (AVaspo, Instrumental Lab) ir gitaristo Andriaus Grigorjevo (.D.S.., Instrumental Lab) projektas.

Obstacles live:
www.youtube.com/watch?v=JiLp3GAu06Q
www.youtube.com/watch?v=WFGxv0cjfWs

Luumm live:
www.youtube.com/watch?v=H4SFOqQCtBs
www.youtube.com/watch?v=yuKqoYn5fUw

www.last.fm/event/1567643

Artimiausiame Charivari renginyje – math rock kolektyvas Obstacles iš Danijos (ore.lt)
Vilniuje – matematinis rokas iš Danijos OBSTACLES (ferrum.lt)
Įkraunantis matematinis rokas iš Danijos – „Obstacles“ (mountainrock.lt)