2010-03-31 AVaspo, Mono [jp] @ Menų laboratorija „Mulen Ružas“, Vilnius

Muzikinis cunamis Vilniuje – Mono

Kovo 31 dieną ore pasklis nuo Japonijos krantų dvelkiantys neoclassical bei instrumental/post rock garsai. Būtent tą dieną Vilniaus klube „Mulen Ružas“ įvyks tarp eksperimentinio novatoriškumo bei klasikos romantikos stovinčių Mono pasirodymas.

Dar 1999 metais susibūręs ketvertukas, įkvėptas Sonic Youth bei My Bloody Valentine kūrybos, pradėjo tapyti minimalistinės ir noise muzikos kupinus didingus muzikinius peizažus. Vėliau, susižavėję Bethoveno, Ennio Morricone, Henryk Gorecki bei moderniąja klasikine muzika, Mono praturtino savo gausią diskografiją įspūdingomis orkestro aranžuotėmis bei instrumentalu. Viską vainikavo nuo 2004 metų prasidėjęs bendradarbiavimas su vienu žymiausių alternatyvios muzikos prodiuserių Steve Albini, koncertas su styginių orkestru bei pasirodymas Explosions in the Sky kuruojamame „All Tomorrows Parties“ festivalyje bei kitose didžiosiose scenose. Visa tai – originalaus ir savito skambesio rezultatas.

Mono inspiracijų sąraše figūruoja ne tik muzikos atlikėjai, bet ir režisieriaus Lars Von Trier vardas, kas dar labiau praplečia japonų kūrybinius horizontus ir įrodo, kad Mono – kur kas daugiau nei vien tik muzika. Jų kompozicijos – tai garso takeliai išgalvotoms istorijoms ar dar nesukurtiems filmams. Mono muzika – tai tyra išjaustos emocijos forma, nuoširdaus atsakymo į egzistencinius klausimus ieškojimas, tikras, nesumeluotas jausmas.

Grupės gyvi pasirodymai – unikali ir sunkiai nupasakojama patirtis, pavergianti tiek indie, tiek klasikinės, tiek eksperimentinės muzikos mylėtojų širdis. Šviežias bei puikiai kritikų įvertintas praeitų metų albumas „Hymn to the Immortal Wind“ ir per pusę pasaulio nusidriekiantis turas – puikus to įrodymas. Šios grupės nekantriai laukia tiek Niujorkas, tiek Tokijas, į jų koncertus plūsta minios gerbėjų. Reta proga įvertinti aukščiausios klasės Mono muziką atėjo ir Lietuvos publikai, nes tai – pirmas tokio lygio post roko koncertas mūsų šalyje. Antra tokia proga gali pasitaikyti negreitai.

MONO (Japonija)

+ AVaspo (Lietuva)

Menų laboratorija „Mulen Ružas“
V. Mykolaičio-Putino g. 5, Vilnius

2010-03-31 (trečiadienis)
Durys 19.00, pradžia 19.30
Bilietai (tik prie įėjimo): 35 Lt

Tekstai:
Vienintelis grupės „Mono“ koncertas Lietuvoje (2010.03.27)
Mono – vaizdai ausims bei neįtikėtinos muzikinės istorijos (2010.03.22) www.ore.lt
Didinguosius Mono apšildys AVaspo (2010.03.10)
Muzikinis cunamis Vilniuje – Mono (2010.01.19)
**
Mono (Japonija) [Mulen Ružas, kovo 31 d.] + kvietimas ir CD.
Mono biografija (jame-world.com/lt)
Dėmesio verti japonai „Mono“ – kovą (cityout.lt)

Video:
„Follow the Map“ vaizdo klipas
Koncerto Sidnėjuje vaizdo įrašas (2009.11.09)
Interviu anglų kalba (2010)

Įvykiai: lastfm
Draugai:

balsas.lt, eb.lt, ferrum.lt, g-taskas.lt, jame-world.com/lt, music.lt, shilta.lt