2009-02-05 VIHR [ru], Nadja [ca] @ Klubas „Musė“, Vilnius

Nadja@Musė

Vasario 5 d., ketvirtadienį, Vilniaus klube „Musė“ (Jakšto g. 9) pasirodys kanadiečių duetas Nadja, jungiantis experimental/drone, ambient, shoegazer, doom metal stilius. Nuo susikūrimo 2002 m. grupė yra išleidusi daugiau nei dešimt albumų, splitus su Moss ir Methadrone, bendradarbiavusi su Atavist ir Fear Falls Burning.

Grupės įkūrėjas ir lyderis multiinstrumentalistas Aidan Baker yra ne tik kitų muzikinių projektų narys, bet ir savo šalyje žinomas rašytojas. Kartu su Leah Buckareff jie kuria lėtą, primenantį sąmonės srautą, daugiasluoksnį gitarų skambesį su fragmentiškais tamsaus ir gilaus (angl. „buried“) vokalo intarpais.

Maskvoje, Berlyne, Londone ir kituose didžiausiuose miestuose pasirodysianti grupė neaplenks ir Vilniaus. Koncertas Lietuvoje pradės grupės turą po Baltijos šalių sostines.

Kanadiečius Vilniuje apšildys šiuo metu Rusijoje dirbantis ir kuriantis Vihr su specialiai paruošta programa. Tai bus infernalinių ir schizoidinių nuotaikų kupinas pasirodymas, sudarytas iš rhythm’n’noize besikartojančių frazių, pulsuojančio bosinio registro bei ritminės sekcijos.

Klubas „Musė“, Jakšto g. 9, Vilnius
2009-02-05 (ketvirtadienis)
19.00 | 21.00 | 20 Lt

Tekstai:
Kontrastų muzika iš Kanados – Nadja
VIHR – eksperimentas, kuriantis chaosą
Nadja: Lėtos šalčio gėlės

Paklausyti:

Nuorodos: Nadja svetainė, Nadja myspace, VIHR myspace

Plakatas internetui: 877 × 1240, 351 × 496
Reklamos internetui: 160 × 120, 120 × 60, 468 × 60
Įvykiai: last.fm

Nuorodos: bernardinai.lt, ferrum.lt, gramofonas.lt hardcore.lt, mountainrock.lt, ore.lt, prog-rock.lt
Decadentia