2013-05-26 Lento [it], The Samuel Jackson Five [no] @ Menų fabrikas „Loftas“, Vilnius

Gegužės 26 d., sekmadienį, menų fabrike „Loftas“ įvyks dvigubas instrumentalios muzikos sprogimas: bendrai turuosiantys kolektyvai iš priešingų Europos polių – norvegai „The Samuel Jackson Five“ ir italai „Lento“ – pirmąkart pasirodys Lietuvos publikai.

the samuel jackson five
THE SAMUEL JACKSON FIVE (experimental / post-rock, Norvegija)

„The Samuel Jackson Five“ susikūrė 2000-aisiais Osle. Grupės kuriama muzika – tai originali ir netikėta įvairių stilių kombinacija. „The Samuel Jackson Five“ stilistika apibūdinama kaip rokas su folk, indie, math, hardcore, džiazo ir postroko elementais. Patys muzikantai savo kūrybos stilių apibrėžia kaip pusiau instrumentinį roką su retkarčiais įterpiamomis vokalo partijomis, šiek tiek folk, elektronikos bei progresyvaus ir post roko elementų. Postrokerių etiketės pastaruoju metu besikratanti penkeriukė teigia, jog šiuo metu jų kuriamoje muzikoje yra kur kas daugiau džiazo nei postroko įtakos.

YouTube: The Samuel Jackson Five (live) Michael Collins Autograph (live),

lento
LENTO (sludge / post-metal, Italija)

Atmosferinį sludge metalą kuriantys „Lento“ – kitas „Lofte“ pasirodysiantis instrumentinis penkių narių kolektyvas. Kaip ir „The Samuel Jackson Five“, italai yra išleidę keturis pilnametražius albumus. Kaip pagrindines muzikines įtakas muzikantai įvardija „Neurosis“, „Swans“ bei „Godspeed You! Black Emperor“. „Lento“ skambesys – atmosferiškas, gilus, daugiaplanis ir sodrus.

YouTube: My Utmost For His Highest (live) Anxiety, Despair and Languish

Pranešimai žiniasklaidai:
Vilniuje koncertuos „The Samuel Jackson Five“ ir „Lento“ (2013-03-19)

Įvykiai:
facebook, last.fm

Menų fabrikas „Loftas“
Švitrigailos g. 29, Vilnius

2013-05-26 (sekmadienis)
Durys: 19.00, pradžia 21.00
Bilietai (tik prie įėjimo): 30 Lt

Draugai:
Aghartacityoutvilnius.ltcultureinn.ltferrum.lthardcore.ltmad4lifemusic.ltnordenwave.ltOpen Cultureore.ltsuru.ltVibe Fabrik