2009-05-29 slowattack, Gaserata [lv] @ Klubas „Musė“, Vilnius

Gaserata ir slowattack: smūgis į paširdžius pavasariui

Gegužės 29 d. klube „Musė“ latvių indie / post-rock grupė Gaserata ir populiarėjantys eksperimentalistai iš Kauno slowattack surengs garsų ataką „The End of Spring“. Tegu ir lempos sproginėja nuo garso – vasarą jų neprireiks – galas pavasariui.

Latvių indie instrumental ketvertas Gaserata sugrįžta į Vilnių, kur prieš metus buvo išleistas jų debiutinis albumas „I have a Lyubovnik“. Jo tiražas jau išpirktas ir sėkmingai sukasi fanų grotuvuose, nors patys muzikantai save vadina 100 % scenos grupe, o jų muzika niekada neturi vienos baigtinės išraiškos: visada daromi nedideli pakeitimai, daug improvizuojama. Taip grupės nariai sulydo skirtingas muzikines – post, indie rock, funk, jazz – patirtis ir atsiranda gilus, tankus, daugiaplanis skambesys.

Gaserata nekelia sau tikslo iš kūrybos uždirbti milijono, todėl jų įrašų internete galima parsisiųsti nemokamai. Grupė tiesiog mėgaujasi grojimu ir tai parodo, o jų kiek ironiški kompozicijų pavadinimai (pvz. „Incidental sex (with feelings) arba „La Pission Impossible“) tampa pasakojamų istorijų pagrindu.

Koncertą pradės kauniečiai slowattack. Tai jau beveik du metus gyvuojanti grupė, tačiau didžiausias šuolis pirmyn įvyko šiemet. Prasidėjęs kaip dviejų žmonių projektas, šiuo metu tai penkių narių post-rock, experimental kolektyvas, kuriantis lyrišką, meditatyvią muziką, kurioje susipina jautriai skambančios gitaros, atmosferiško saksofono ir violončelės garsai. Grupės etikete jau tapo ir jų pasirodymų vizualioji dalis, kuri į bendrą pasakojimą įjungia vaizdo projekciją ir šiuolaikinio šokio intarpus.

Nors slowattack jau spėjo surengti nemažai pasirodymų Kaune ir sudalyvauti elektroninės muzikos ir multimedijos meno festivalyje „Opus Insanitus“, tai bus pirmasis jų dabartinės sudėties pasirodymas sostinėje.

2009-05-29 penktadienis, durys 19h, pradžia 21h, įėjimas 15lt
Klubas Musė, Jakšto g. 9, Vilnius

Gaserata [lv] indie instrumental
slowattack [lt] experimental post-rock

It looks like you don’t have flash player 6 installed. Click here to go to Adobe download page.

Pranešimas spaudai: doc
Plakatas internetui: 1240 × 877
Reklamos internetui: 160 × 120, 120 × 60, 468 × 60
Įvykiai: lastfm

Draugai:

start fm ore

Nuorodos:
ferrum.lt, hardcore.lt, mountainrock.lt, prog-rock.lt