2009-03-13 Patris, slowattack @ Įvairių Tautų Kultūrų centras, Kaunas

Kovo 13 d., penktadienį, Kauno Įvairių Tautų Kultūrų centre (Šv. Getrūdos g. 58), įvyks trečiasis instrumentalistų „slowattack“ koncertas. Grupės atliekamą muziką sunku priskirti vienam stiliui ar patalpinti į rėmus. Apibūdinimai post-rock / ambient / experimental tik iš dalies nubrėžtų jų skambesio kontūrus. Prieš kauniečių ketvertą pasirodys elektroninę muziką su akustiniu skambesiu jungiantis violončelininkas Patris Židelevičius, kuriam vaizdais talkins VJ Arnas Anskaitis.

„slowattack“ – jau beveik du metus gyvuojantis ir aktyviai besikeičiantis instrumentinis projektas, į kurio sudėtį įsitraukia vis daugiau žmonių. Grupę sukūrė du gitaristai, prie kurių prisijungė saksofonistė/violončelistė ir bosistas. „slowattack“ muzika pasižymi lyriškumu, ramiu, neskubriu vystymu, muzikinių motyvų ir tekstūrų persipynimu.

Patris Židelevičius – nuo šešerių metų violončelės iš rankų nepaleidžiantis muzikantas, kuriantis organišką, refleksišką skambesį. Jo eksperimentuose jungiami violončelės, įvairiausių daiktų įrašų ir elektronikos garsai.

Koncerto pavadinimas „Volatile Shores“ („Trapūs Krantai“) sukuria trapią, laikinumu persmelktą atmosferą visam renginiui. Ir Patris ir „slowattack“ yra nauji lietuviškos muzikos scenoje, tačiau abu pasirodymai pasižymės emociniu veržlumu, noru kilti ir tobulėti. Bus galima mėgautis ne tik skambesiu, bet ir reginiu – Patrio pasirodymo metu vaizdais gyvai gros VJ Arnas Anskaitis, o „slowattack“ muziką papildys istorijos apie meilę ir mirtį vizualizacijos bei šiuolaikinis šokis.

Renginys nemokamas. Pradžia: 19:00.

Reklamos internetui: 160×120
Plakatas: .jpg

Įvykiai: last.fm